Instructies voor planten en verzorgen van een limoen boom

Limoenen en andere citrusplanten brengen je in een goed humeur. Deze planten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor hun veelzijdige, opgewekte geuren. De limoen boom is een groenblijvende citrusboom en kan de hele zomer als kuipplant op het terras. Maar ook in de wintertuin en in lichtrijke woonkamers slaat hij het hele jaar door een goed figuur. Uit de witte, exotisch geurende bloemen rijpen heerlijke, verfrissende vruchten. De limoen komt oorspronkelijk uit Maleisië en is nu ook te vinden in minder tropische streken.

De juiste locatie en verzorging

Limoenen hebben een warme, zonnige locatie nodig. Ze tolereren geen tocht. Ze gedijen het best in goede grond voor bloemen, potten of citrusplanten.

Houd de grond matig vochtig en zorg ervoor dat er geen wateroverlast optreedt. Aangezien limoenen de voorkeur geven aan zure grond, is het beter om de planten alleen water te geven met kalkarm water (bijv. Regenwater). Van de lente tot het einde van de zomer wordt wekelijks bemest met een vloeibare meststof. Voor dat u een limoen boom of andere citrusvrucht wilt kopen, is raad van de kweker zeker welkom. Zij hebben immers de nodige know how en zijn vaak gespecialiseerd in tropische planten.

 Kan de limoen boom overwinteren?

De winter start voor de limoen boom reeds bij 10-15 ° C. Dus , in ons klimaat moet je hem verplaatsen naar een winterverblijf. Daarmee bedoelen we een vorstvrije plek, en dat is dus niet in een warme woonkamer! Citrusplanten in pot kan je op rollen verplaatsen.

Maar ook in het voorjaar moet je voorzichtig zijn. De eerste kennismaking met de buitenlucht mag alleen plaatsvinden op dagen dat de lucht bewolkt is, zodat de plant langzaam kan wennen aan de hogere lichtintensiteiten. Anders kunnen de bladeren snel verbranden.