De 10 kenmerken van een vakkundige klusjesman

Heb je dringend een klusjesman nodig? Het vinden van een vakkundige klusjesman is op zich al een heel moeilijke klus. Met dit artikel kan je helpen om binnen korte tijd een vakkundige klusjesman te vinden. Er zijn 10 kenmerken opgesomd, waar je op moet letten, wanneer je een klusjesman inhuurt. Deze loodgieter uit Den Haag beschikt alle 10 kenmerken.

  1. Accreditaties en certificeringen

Het belangrijkste ding om op te letten bij het kiezen van een loodgieter is de accreditaties. De certificeringen bepaalt het werk dat ze kunnen uitvoeren. Hett van groot belang dat je controleert of ze zijn geregistreerd bij organisaties zoals KOMO en VCA om ervoor te zorgen dat ze het werk veilig kunnen uitvoeren.

  1. 1×24 uur beschikbaar

Bij het kiezen van een klusjesman is het ook belangrijk dat je weet wanneer ze beschikbaar zijn. Als een pijp in jouw huis zou barsten of een ketel zou breken, dan heb je de zekerheid nodig dat deze een 24-uurs noodoproep biedt. Het kennen van hun responstijd kan de doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een klusjesman.

  1. Punctueel en betrouwbaar

Een klusjesman moet punctueel en betrouwbaar zijn. Ze moeten beschikbaar zijn om service te verlenen wanneer je het nodig hebt.

  1. Eerlijke diensten

Eerlijkheid is een eigenschap die iedereen zou moeten hebben en klusjesmannen zijn geen uitzondering. Eerlijkheid is echter nog belangrijker. Als het slechts een snelle reparatie is, moet het snel worden gerepareerd. Het is niet nodig om dingen gecompliceerd te maken door te zeggen dat een vervanging nodig is of dat het werk wordt verlengd, zodat er meer geld aan de klant in rekening kan worden gebracht.

  1. De nodige gereedschappen beschikken

Over de nodige gereedschappen beschikken is belangrijk voor een klusjesman die goed wil zijn op het werk. Wanneer je merkt dat je klusjesman niet over de nodige gereedschappen beschikt om de tempratuur te meten of een gat te boren, dan kun je hem meteen bedanken.

  1. De klusjesman moet netjes omgaan met jouw eigendom

Je klusjesman moet jouw huis respecteren. Hij moet altijd zowel efficiënt als zorgvuldig werken. De gewetensvolle klusjesman ruimt op nadat de reparatie of onderhoudsbeurt is voltooid.

  1. De klusjesman is eenvoudig met zijn prijzen.

Een andere veel voorkomende loodgieterijzwendel houdt in dat een klusjesman je een laag uurloon voor zichzelf geeft en vervolgens verschillende extra helpers inneemt die jij ook moet betalen. Je zult denken dat je een goede deal hebt gekregen – totdat je de rekening krijgt. Een betrouwbare klusjesman zal altijd een vooraanstaande prijsstelling hebben en uitleggen wat elke individuele service kost en waarom dat zoveel kost.

  1. verzekerd

Huur een professional in die een vergunning heeft en verzekerd is. Verzekering beschermt de klusjesman in het geval dat hij gewond raakt. Een gerenommeerde klusjesman heeft een verzekering voor dit doel en in het geval dat ze per ongeluk schade aan het werk zouden veroorzaken.

  1. Geen vooruitbetaling

Vooruit betalen geeft je een grotere kans dat je klusjesman je in de steek zal laten en het probleem kan alleen maar groter worden.

  1. De klusjesman toont je bewijs

Een goede loodgieter verwacht niet alleen dat je ze gelooft, ze zullen je ook het bewijs laten zien. Ongeacht het probleem; een lekkage, een vervelende verstopping of een cv ketel reparatie. De klusjesman dient je duidelijk te kunnen laten zien waar hij het over heeft.