De kracht van plafondsauzen: hoe je je ruimte optisch vergroot

Een plafond wordt in Amsterdam vaak onderschat in de interieurstyling, maar het kan een grote impact hebben op de uitstraling van een kamer. Een fris gesauzen plafond oogt niet alleen netjes en verzorgd, maar het kan ook je ruimte optisch vergroten en een gevoel van lichtheid creëren.

Waarom plafondsauzen?

 • Optisch meer ruimte: Een lichtgekleurd plafond reflecteert meer licht, waardoor je kamer lichter en ruimtelijker oogt. Dit is vooral een voordeel in kleine of donkere kamers.
 • Verbergt onvolkomenheden: Plafonds zijn gevoelig voor stof, vetspetters en andere vlekken. Sauzen is een snelle en eenvoudige manier om deze onvolkomenheden te verbergen en je plafond weer als nieuw te laten uitzien.
 • Verbetert de akoestiek: Een gesauzen plafond kan de akoestiek in je kamer verbeteren door galm te verminderen. Dit zorgt voor een prettigere geluidsbeleving, vooral in ruimtes met harde vloeren en muren.
 • Past bij elke interieurstijl: Een wit of lichtgekleurd plafond is een neutrale basis die past bij elke interieurstijl. Je kunt ook kiezen voor een gedurfde kleur om een accent te creëren in je interieur.

Welke techniek gebruiken?

Er zijn twee verschillende technieken om plafonds te sauzen: rollen en spuiten.

 • Rollen: Rollen is de meest gebruikelijke techniek en is relatief eenvoudig om zelf te doen. Gebruik een roller met een lange steel en een geschikte poolhoogte. Breng de verf in banen aan en overlap de banen goed.
 • Spuiten: Spuiten is een snellere techniek en geeft een gladder resultaat. Echter, het vereist meer oefening en speciale apparatuur. Laat deze klus dan ook uitvoeren door een professionele schilder.

Zelf plafondsauzen?

Plafondsauzen is een klus die je met een beetje handigheid en geduld zelf kunt aanpakken. Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt en volg de stappen in de handleiding van de verfproducent nauwkeurig op. Ben je niet zeker van je zaak, of wil je gegarandeerd een perfect resultaat? Schakel dan een professionele schilder in.

Tips voor een succesvol resultaat:

 • Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht is.
 • Dek de vloer en meubels af met plasticfolie.
 • Gebruik een afplaktape om de randen van het plafond netjes af te plakken.
 • Werk in een stofvrije omgeving.
 • Neem de tijd en werk met zorg en precisie.

Conclusie:

Plafondsauzen is een eenvoudige en relatief goedkope manier om je interieur een frisse en moderne uitstraling te geven. Met een beetje handigheid en de juiste materialen kun je de klus zelf aanpakken. Of kies voor het gemak en het gegarandeerde resultaat van een professionele schilder zoals https://wamgroep.nl/schilder-amsterdam/

Geniet van het verschil dat een fris gesauzen plafond kan maken in jouw woon- of werkomgeving!