De basis van interieur

Ben je pas verhuisd of ben je aan het verbouwen in huis en wil je je verdiepen in interieur? Interieur is super breed. We zien dat interieur de afgelopen tijd steeds populairder wordt. Weet jij nog niet veel van interieur af? Niet getreurd! Er bestaan een hoop handige tips en tricks die je snel kunt oppakken. Ook kun je het internet goed gebruiken om inspiratie op te doen en om leuke meubels en accessoires te scoren!

Kies één kleur als uitgangspunt

Het is belangrijk dat je altijd kiest voor 1 kleur die je als uitgangspunt gebruikt. Vanuit daar kun je diverse kleurtinten uitkiezen en deze combineren in de rest van het interieur in een ruimte. Dit zorgt voor een mooiere uitstraling en het past beter bij elkaar. Zo kiezen de meeste mensen voor lichte kleuren, zoals bijvoorbeeld grijs, omdat je hier veel en eenvoudig mee kunt combineren. Een felle kleur zoals roze is vele malen lastiger om te combineren.

Zorg voor een aantal basis meubels

Wat zijn basis meubels? Eigenlijk verschilt dit per persoon. Zo vindt de een mangohouten tafels een basis meubel en vind de ander een tafel niet per se nodig en kiest liever voor twee kleine tafels die bijna als accessoire dienen. Als we even de algemene basis meubels kiezen kijken we naar het volgende:

  • Een eettafel met stoelen;
  • Een bank met salontafel;
  • Accessoires zoals planten, verlichting en meer.

De basis is erg minimalistisch. Zo heeft niet iedereen veel ruimte om naast een bank ook een fauteuil  te plaatsen in de woonkamer.

Vergeet groen niet!

Behalve meubels van mangohout is groen ontzettend belangrijk! Een grote, groene plant in de woonkamer zorgt voor zo veel warmte en sfeer in de ruimte. Zo kun je voor iedere ruimte kijken naar een bijpassende plant of bloem om te plaatsen!