De voor- en nadelen van aluminium op een rij

Aluminium wordt wereldwijd gebruikt voor een hoop verschillende toepassingen. Dat is niet voor niks, want aluminium biedt veel voordelen. Maar wat zijn nou eigenlijk deze voordelen en bestaan er ook nadelen van deze metaalsoort? In dit artikel vertel ik er meer over!

Voordelen van het gebruik van aluminium

Aluminium is een metaalsoort die onder andere zo populair is omdat het zo licht is. Ondanks het feit dat aluminium erg licht is, is het ook een sterk materiaal. Deze combinatie maakt dat deze metaalsoort wordt gebruikt voor een hoop verschillende soorten oplossingen, zoals verpakkingsmateriaal, elektronische apparatuur, folie en dakbedekking. Aluminium platen worden bijvoorbeeld vaak toegepast als achterwand in restaurantkeukens. Zoals je ziet wordt aluminium gebruikt voor erg uiteenlopende doeleinden!

Zijn er ook nadelen?

Aluminium wordt vaak vergeleken met staal en in vergelijking met staal, is aluminium een stuk duurder. Dit komt omdat de productie van aluminium relatief veel geld kost. Op deze kosten kan flink worden bespaard door gebruik te maken van gerecycled aluminium. Tenslotte is ook het lassen van aluminium minder eenvoudig dan het lassen van staal. Ondanks het feit dat aluminium dus ook een aantal nadelen biedt, wegen deze zeker niet op tegen de vele aantrekkelijke voordelen!

Meer weten of zelf aluminium bestellen?

Wil je meer weten over aluminium of ben je bijvoorbeeld op zoek naar aluminium platen, aluminium hoekprofielen of een andere vorm van aluminium op maat? Neem dan eens een kijkje op de website van Aluparts.