Dieptereiniging van professionele keukens is onvermijdelijk

Maar eerst het verschil tussen dieptereiniging en gebruikelijke reiniging. Het regelmatig schoonmaken is de meest simpele manier en kun je het best omschrijven als een reeks schoonmaaktaken die regelmatig worden uitgevoerd. In een keuken zullen dit de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zijn wat valt onder het zichtwerk, zodat alles er weer opgeruimd en schoon uitziet.

Buiten dagelijkse schoonmaak taken zijn er ook wekelijkse taken, dit kunnen bepaalde apparatuur zijn of het opruimen en indelen van de koelruimtes. Maar over het algemeen zorgen deze regelmatige schoonmaakbeurten voor een goed niveau van netheid op de werkplek.

Dieptereiniging, waarom eigenlijk?

Een dieptereiniging van professionele keukens vereist een grondige aanpak. Het is anders dan de dagelijkse schoonmaak taken, omdat deze het diepe en vaak verborgen vuil niet bereikt. Het is daarom dat veel restaurants een professionele schoonmaakdienst inhuurt. Elk restaurant heeft daarin zo zijn eigen aanpak, de een maak alles dagelijks tot in de puntjes schoon, terwijl de ander het niet zo nauw neemt en de boetes van de keuringsdienst voor lief neemt.

Voorkom sluiting van je winkel of restaurant door een professionele schoonmaakdienst in te huren. Laat een grondige reiniging regelmatig uitvoeren om zo veilig binnen de wettelijke parameters te blijven. Met een onhygiënische keuken loop je nu eenmaal het risico om zwaar beboet te worden. Buiten dit alles vormt een vuile keuken een gevaar voor de klanten. Klanten die ziek worden, doordat het niet zo nauw wordt genomen met de hygiëne in de keuken zie je nooit meer terug en zullen een negatief geluid in het rond laten gaan.

Wat houdt dieptereiniging in?

Sommige reinigingsmethoden mogen alleen uitgevoerd worden door een professionele reinigingsdienst. Men maakt hierbij gebruik van bijvoorbeeld hogedrukreinigers om de keuken te ontsmetten. Hiermee wordt elke ophoping van vuil en vetaanslag zeer effectief van elk oppervlak en moeilijk te bereiken plekken verwijderd.

Wat je mag verwachten bij een dieptereiniging van professionele keukens is:

  • Leeg- en schoonmaken van vetafscheiders
  • Diepgaande reiniging afzuigkappen en -roosters
  • Reiniging van vloermatten
  • Stoom cleanen van muren, vloeren en koelcel
  • Professioneel keukenapparatuur diepreinigen
  • Filters vervangen waar nodig
  • Dispensers met reinigings- en ontsmettingsmiddelen bijvullen en waar nodig vervangen
  • Desinfecteren van werkbanken en gootstenen
  • Reiniging van plafonds en verlichtingsarmaturen

Laat het keuken-afzuigsysteem reinigen door een professional

Wanneer je een afzuigsysteem niet regelmatig laat schoonmaken zul je een ophoping van hardnekkig vet in de afzuigkanalen krijgen. Niet alleen zullen de roosters niet meer voldoende afzuigen, het risico op brandgevaar wordt ook steeds groter. Wanneer men in de keuken druk bezig is met het flamberen gerechten of de vlam slaat in de pan door onoplettendheid, dan zullen de afzuigkanalen in een mum van tijd een grote vlammenzee zijn.

Het regelmatig schoonmaken van het afzuigsysteem is noodzakelijk en vereist expertise. Je kunt zo’n grondige reiniging niet verwachten van het keukenpersoneel. Vooral bij verwaarlozing zal het vet hardnekkig te verwijderen zijn en vereist daarom opgenomen te worden in een reinigingsschema. Het goed reinigen van de meest onbereikbare plekken vereist een professionele aanpak.

Bron: Actief Cleaning Services