Een woning op het platteland

Wanneer je gaat terugtrekken uit de grote stad en besluit op het platteland te gaan wonen, zal je in een heel andere woning terecht komen. Je gaat van een appartement in een flatgebouw, naar een rustige grote vrijstaande woning. Op het platteland zijn namelijk veel historische boerderijwoningen te vinden. Deze traditionele woning zal je vast bekend voor komen, maar er is toch nog veel verschil binnen deze type woning. Wanneer je zelf een woning tussen het boerderij landschap wilt gaan bouwen, is het handig je te verdiepen in deze type woningen.

Hoe ziet een boerderijwoning eruit

Een boerderijwoning is eigenlijk een woonboerderij. Iedereen kan hier wonen en je hoeft geen boer of veeteelt houder te zijn. Een boerderijwoning heeft namelijk geen agrarische functie meer. De architectuurstijl van een boerderijwoning verschilt per streek. Van Groningen en Drenthe tot aan Limburg kan dit erg verschillen. Wanneer je een boerderijwoning wilt gaan bouwen moet de stijl wel binnen de kenmerken passen van de historische woningen in die streek. Het is dus belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. Wanneer je contact opneemt met een aannemer zal deze je daarbij helpen en alles stap voor stap met je doornemen en je in al jouw wensen voorzien van jouw ideale woning, binnen de traditionele bouw kenmerken die bij de streek passen.

Algemene kenmerken

Het is natuurlijk ook mogelijk om een boerderijwoning te kopen, die al is gebouwd. Een boerderijwoning is erg groot en heeft vaak veel kamers. Het is dan ook een vrijstaande woning met veel natuur en groen er omheen. Dat betekent dus dat er veel ruimte is en dat je op een rustige plek komt te wonen. Dit zijn karakteristieke kenmerken van een boerderijwoning. Boerderijwoningen worden tegenwoordig in moderne stijl gebouwd, maar behouden wel hun historische kenmerken, zodat het nog steeds goed bij de landelijke omgeving past.