Eenvoudige stappen om een ​​achterdeur te installeren

Wil je een achterdeur monteren? Als je begrijpt hoe je de deur moet installeren, hoef je geen extra kosten te maken om de arbeid te betalen. Je kunt namelijk zelf de nieuwe achterdeur installeren. Wat je moet voorbereiden, is het gereedschap en de deur. De manier om de deur te installeren kan afhangen van het materiaal en het ontwerp van de deur. De manier om de achterdeur te vervangen door de nieuwe is eenvoudig. Hier vind je drie eenvoudige stappen om een ​​nieuwe achterdeur te installeren.

De achterdeur voorbereiden

Allereerst moet je de deur kopen. Dit artikel presenteert de manier om een ​​draaideur te installeren. Als de deur klaar is, moet je het gereedschap voorbereiden. Je hebt bijvoorbeeld een leveller, kit, hamer en spijkers nodig, evenals een meetlint. Vervolgens moet je controleren of de deur die je koopt in de deurpost past. Wanneer de maat van de deur overeenkomt met de deurpost, kun je doorgaan naar de volgende stap. In deze stap moet je de oude deur, bekleding en isolatie verwijderen. Je kunt de hamer of schroevendraaier gebruiken om de scharnierpennen te verwijderen.

De achterdeur monteren

Vervolgens kun je de nieuwe achterdeur droogmaken. Plaats eenvoudig de achterdeur op de deurpost om er zeker van te zijn dat de meting goed past. Vervolgens kun je de kit aanbrengen. Daarna kun je de achterdeur in de opening steken. Je kunt eerst het onderste deel van de deur plaatsen. Vervolgens kun je de bovenkant naar je toe kantelen. Deze stap werkt het beste als je buitenshuis werkt. Mogelijk moet je een vriend om hulp vragen om de achterdeur op te tillen en te plaatsen. Je kunt de shims op het scharnier van de deur plaatsen. Als laatste kun je de achterdeur tijdelijk beveiligen door de spijker op de scharnierstijl te slaan.

De deur afmaken

Je kunt proberen de deur soepel te openen en te sluiten om de schommel te testen. De dorpel aanpassen of de deurstijl naar buiten of naar binnen verplaatsen is ook een optie. Vervolgens kun je de deurstijlen vastzetten door schroeven door de vulplaatjes te draaien. Je dient te controleren of het deursamenstel goed is afgesteld. Daarna kun je het slot en andere beveiligingsfuncties installeren. Als laatste kun je de isolatie aanbrengen. Gebruik glasvezelisolatie rond het deurkozijn. Dat zijn alle eenvoudige stappen van het installeren van de achterdeur. Als je niet zeker weet of je deze zelf wilt installeren, kun je de deurspecialist vragen om de achterdeur bij je thuis te installeren.

Bron: Meubelmakerij-Utrecht.nl