Geef je huis karakter met een houten vloer

Het is belangrijk om jouw huis zo in te richten dat het helemaal past bij jouw leefstijl. Zo houdt de een meer van een industriële stijl, terwijl de ander weer van een wat warme sfeer houdt. Mede door de keuze in de vloeren kan je al veel invloed uitoefenen in jouw huis. Het is dan ook belangrijk dat jij de juiste vloer kiest voor bij jou in de woonkamer en/of de bovenverdieping. Zo kan een houten vloer een mooie invulling zijn voor het creëren van jouw droomwoning.

De kenmerken van een houten vloer

Een houten vloer kan jouw woning echt karakter geven, wat een heel plezierig gevoel kan geven voor jezelf, maar ook voor anderen die over de vloer komen. Daarnaast zorg je ervoor dat je altijd iets unieks in huis hebt, want met een houten vloer heb je deze uniekheid. Dit komt doordat geen enkele boom hetzelfde is. Hierbij kan je denken aan verschillen in de houtsoort, structuur, afwerking en de manier van leggen. Wat de laatste tijd helemaal trending is, is een vloer in de vorm van een visgraat leggen. Hiermee creëer je contrasten met de muren en de meubels die er staan waardoor jouw vloer extra opvalt. Daarnaast werkt een houten vloer. Hiermee wordt niet bedoeld dat deze vloer voor jou bepaalde klusjes doet, maar dat het hout uitzet en krimpt in de verschillende mate van luchtvochtigheid. 

Voor ieder wat wils

Voor degene die zijn of haar huis helemaal wil personaliseren, is er ook de keuze om jouw vloer te kiezen in de vorm van eikenhout, parket, PVC of tapijt bij martijn de Wit Vloeren. Hiermee weet je zeker dat jouw vloer echt jouw vloer is. Daarnaast kan er ook de combinatie worden gemaakt met vloerverwarming en houten vloeren. Hierdoor heb je geen radiatoren meer onderaan de muren, wat zorgt voor meer ruimte. Maar met name oogt het ruimer, naar eigen zeggen.