Het belang van flexwerkplekken op kantoor

Interieur 6

Je zal het waarschijnlijk wel herkennen als je een baan hebt waarbij je de hele dag achter je bureau zit: je lichaam wordt stijf. Dit komt omdat je dan voor langere tijd een en dezelfde houding aanneemt. Het is goed om dan even op te staan en je spieren te strekken. Het is sowieso niet zo gezond om de hele dag te zitten in dezelfde houding, maar als dat je werk is kan je er vrij weinig aan doen. Wat goed helpt is om door de dag heen op andere plekken aan het werk te gaan. Dan verander je niet alleen van houding, maar je werkt dan ook productiever. Daarnaast heb je dan gelijk een klein wandelingetje gemaakt naar je nieuwe werkplek. Het meest ideale is natuurlijk dat dat niet teveel van je werktijd afgaat, daarom zijn er in sommige kantoren verschillende soorten  ruimtes ingericht waar je aan het werk kan. Zo kom je ook weer verschillende mensen tegen.

Café en loungeplekken

Ben je wel eens in een cafeetje gaan zitten met je laptop? Het heeft vaak een kalmerende sfeer, maar met een gezellig geroezemoes. Een werkplek in een café kan ook in je eigen kantoor zitten. Even een change of scene helpt bij je productiviteit en creativiteit. Het kan je inspiratie opdoen. Een loungeruimte met een comfortabele bank is ook een goed alternatief. Dit nodigt ook uit om even pauze te nemen, zodat je daarna wat frisser aan het werk kan. >

Buitenwerkplekken

Buitenwerkplekken zijn heerlijk als het lekker weer is. Daarnaast helpt de frisse buitenlucht ook heel erg om je uit je sleur te halen. Zo komt er weer wat zuurstof bij je hersenen. Niet elk kantoor zal een buitenruimte hebben om in te richten als werkplek, maar de binnenruimte kan wel zo worden ingedeeld zodat er flexwerkplekken als een café en/of lounge in kunnen. Hiervoor wordt een indelingsplan gemaakt. Dan weet je precies welke soort werkplek waar in het kantoor komt. Wij helpen je graag bij het maken van zo’n indelingsplan.