Hoe kies je de juiste betonpoer?

Voor iedereen die zich aan het verdiepen is in betonpoeren, weet dat er erg veel keuze is. Een betonpoer wordt gebruikt als fundering voor constructies. Dit kunnen kleine aanbouwen of bijgebouwen zijn zoals veranda’s of garages, lichtere constructies zoals hekwerken en speeltoestellen, maar ook grote openbare bouwconstructies, bruggen en viaducten.  Er zijn poeren van meer dan drie meter doorsnede, in cilinder-, piramide- of rechthoekige vormen, met gaten er in of met uitstekende staaldraden. Hoe kies je de juiste poer?

 

sierbeton-online-logoWelke betonpoer is juist voor mij?

Als het neerkomt op het kiezen van de poer, is de regel meestal: hoe groter de constructie, hoe groter de poer. Maar de keuze hangt ook af van het doeleinde van de poer, het doeleinde van de constructie en van de grond waar ze in worden verwerkt. Er zijn poeren met gaten in het midden, die geschikt zijn om een hekwerk mee te verankeren, maar ook poeren met staaldraden of uitstekende haken. Je kan poeren ook op maat laten maken. Kortom, als je geen expert bent of je hebt niet eerder met poeren gewerkt, is het niet verstandig om deze keuze zelf te maken.

 

Doe onderzoek en vraag naar adviesband-antraciet

Een verkeerde betonpoer kan funest zijn voor de levensduur en veiligheid van je constructie. Daarom is het verstandig goed onderzoek te doen en advies te vragen van een expert. Op www.sierbetononline.nl kan je makkelijk in contact komen met een specialist die je al het advies kan geven dat je nodig hebt. Je kan samen met hem een plan maken voor je constructie en bepalen welke fundering het beste is voor jouw situatie. Je kan de producten vervolgens simpelweg online bestellen waarna ze bij je thuis worden afgeleverd. Door de juiste afmetingen online in te vullen kan je meteen zien welke prijs je moet betalen. Handig, zo kan jij snel beginnen met het bouwen van je nieuwe constructie.