Hoe kun je de zomeravonden goed doorkomen?

De zomer staat weer voor de deur. Heerlijk! We kunnen weer buiten zitten en lekker buiten genieten in plaats van alleen maar binnen voor de televisie hangen. Er zijn tal van manieren om de zomeravonden goed door te komen. In dit artikel geven we je enkele tips.

Lekker lang buiten zijn

Met zomerse temperaturen is koken in huis vaak niet te doen. Een goede reden om de barbecue aan te steken! Je haalt heerlijk vers vlees, kip, vis en vegetarische producten op en grilt ze lekker op de barbecue. Heb je de barbecue aan, nodig dan gezellig wat vrienden uit en maak er een waar feestje van. Gaat je feestje door tot de late uurtjes? Dan is dat in eerste instantie geen probleem met het heerlijke zomerse weer. Toch kan het in de avond wel wat af gaan koelen. Met een terrasheater kun je dit heerlijk compenseren. Als het ‘s avonds wat afkoelt, zorgt deze heater namelijk voor een heerlijk aangenaam klimaat op je terras. Zo kunnen jullie nog lekker lang naborrelen. 

Ook slapen tijdens die warme nachten

Dat het overdag heerlijk warm is, is natuurlijk geweldig. Maar slapen met die warmte is een heel ander verhaal. Als het benauwd is, kunnen veel mensen de slaap maar niet vatten. Een open raam helpt vaak niet, omdat het te weinig afkoelt. In plaats van in je bed te liggen woelen, kun je er ook voor kiezen om in de woonkamer of zelfs buiten te gaan slapen. Een andere manier om beter in slaap te kunnen komen, is een warme douche voor het slapengaan nemen. Deze ontspant en maakt je bovendien wat slaperig. Ook een airco of ventilator kan net even voor wat meer verkoeling zorgen.

Zomerse make up

Nu de avonden weer wat langer worden, betekent dat ook dat onze make up langer mee moet gaan. Vaak redt het de avond niet. Werk daarom je make up regelmatig bij en ga voor een naturel look. Zo valt het ook minder snel op dat je make up eigenlijk al verdwenen is.

Zonwering

Een echte must voor de zomer is zonwering. Dankzij rolluiken, screens en luifels, blijft je huis heerlijk koel. Je houdt de zon buiten en de koelte binnen. Wil je ook koel buiten zitten, dan is een parasol of andere zonwering aan te raden boven je terras. Ook een overkapping of beschutting van de bomen kan heerlijk zijn.