Hoe massief houten panelen voor schilderijen te kiezen?

Als je een montage er professioneler en eleganter uit wilt laten zien, overweeg dan om een ​​massief houten paneel aan de mix toe te voegen. Deze decoratieve panelen worden geproduceerd met milieuvriendelijke lijm en voldoen aan alle visuele en technische normen die door de industrie worden vereist. Deze panelen zijn er in verschillende lagen en elk paneel kan individueel worden aangepast aan uw specifieke behoeften. In dit artikel worden de voordelen besproken van het gebruik van massief houten panelen voor uw bevestigingen. In dit artikel wordt beschreven hoe u een paneel kiest dat bij uw behoeften past. Massief houten panelen zijn gemaakt van een doorlopende lamel of een meerlaagse constructie met de middelste laag kruislings verlijmd. Ze zijn verkrijgbaar in diktes van 19, 26 en 40 mm en zijn gevingerlast om splinters te voorkomen. De voordelen van massief houten panelen ten opzichte van andere materialen zijn onder meer hun betaalbaarheid, natuurlijkheid en gemakkelijke behandeling.

Een paneel kiezen voor een schilderij

Voordat je een paneel kiest voor een schilderij, is het belangrijk om te weten welke houtsoort. Beukenhout is een veelgebruikte keuze voor interieurs, omdat het langzaam droogt. Kies je voor een paneel voor in de woonkamer, ga dan voor een gestoomd of licht geperst paneel. Dit type panelen is verkrijgbaar in beuken, roodhart en esdoorn. De kwaliteit van deze panelen is een essentiële overweging voor het uiteindelijke resultaat van uw schilderij. Een ander alternatief voor massief hout is fineer. Er zijn veel soorten fineren en afwerkingen beschikbaar, maar de meest voorkomende optie is een massief houten paneel.

Twee manieren om massief houten panelen te maken

Er zijn twee manieren om massief houten panelen te maken. Tijdens het fabricageproces worden houtvezels in bundels gescheiden. De lamel is de laag die lignines en tannines bevat. De lamel, of de buitenste lagen van het paneel, heeft een groot aantal strengen die evenwijdig aan het oppervlak van het paneel lopen. De vezelbundels worden vervolgens samengeweven tot een massief kernpaneel.