Hoe ontstop je eenvoudig je WC pot?

Het is een ramp als wij nou ons toilet doorspoelen en in plaats van de toilet pot leeg te zien lopen zien wij dat het juist voller wordt. Dan is er wel sprake van een verstopte toilet ja. Soms is het zo erg dat de pot ook wilt overlopen. Wat doen wij nou? Ontstoppen natuurlijk! Maar hoe ontstop je zo een WC pot? Dat is heel eenvoudig en lees jij hier. Deze tips worden mede mogelijk gemaakt door deze loodgieter in Utrecht.

  • Het overlopen voorkomen.

Wanneer je bij het doortrekken ziet dat het niet doorspoelt is het niet aan te raden om nog een keer door te trekken. Anders is er kans dat je WC dan overloopt. Ook is het handig om wat doeken of krant om de WC heen te plaatsen. Dat maakt het gemakkelijk om de vloer schoon te maken wanneer het vuil wordt.

  • Voorzorg maatregelen treffen.

Voordat je aan de slag gaat, is het handig om alvast alles klaar te leggen zodat je niet opgehouden word wanneer je eenmaal aan de slag gaat. Over de vloer bedekken hebben wij het al eerder gehad. Rubberen handschoenen, afwasmiddel, plopper of ontstopper, ontstoppingsveer, nat- en droogzuiger, enzymen en chemische ontstoppers zijn de meeste spullen die nodig zijn bij het ontstoppen.

  • Oorzaak

Niet alles gebruik je in een keer. Wij moeten eerst naar de oorzaak van zo een verstopping kijken. Als wij dat weten zijn wij een eindje verder. Is de oorzaak een speelgoed? Dan is het gebruiken van een plopper geen goeie keus. Een rubberen handschoen kan wel te allen tijde gebruikt worden.

  • Waarvoor gebruik je een bepaalde spul?

De plopper: Dit is niet te gebruiken bij harde objecten. Wel bij zachte objecten die met een hoge druk door kunnen schuiven.

De ontstoppingsveer: Hier is er best wel een beetje inspanning voor nodig en handigheid. Het losschroeven van de WC komt hier ook van toepassing. Met zo een veer kan je in de toilet schuiven totdat het stopt. Dan heb je een beeld hoe diep zo een verstopping ligt.

De nat- en droogzuiger: Hiermee kan al het water uit de WC gezogen worden. Het object dat voor de verstopping zorgt wordt er ook uitgezogen.

Enzymen: Hier is er wel geduld nodig. Geen aanrader als er maar 1 WC is. Er zijn heel veel vretende stoffen in zo een oplossing. Het duurt ongeveer 24 uur voordat het is gaan inwerken. Ook geen aanrader bij harde objecten.

Chemische ontstoppers: Wanneer er al bijna van alles is geprobeerd kan je overstappen naar de chemische ontstopper. De instructies hiervan kun je op de fles lezen.

Zo zien wij dat het helemaal niet moeilijk is om een verstopte WC aan te pakken. Wanneer je de oorzaak van zo een verstopping weet ben jij al een grote stap verder.