Houten tuinmeubilair: een goede investering!

houten bank

Als het voorjaar begint, gaan veel mensen er weer eens over nadenken: het aanschaffen van nieuw tuinmeubilair. Geldt dat ook voor jou? Dan heb je vast al gezocht naar tuinmeubelen die jou aanspreken. Daarbij let je op stijlen, merken, materiaal, kleur en natuurlijk de prijs. We leggen je graag uit waarom juist het kopen van houten tuinstoelen en een houten bank een zeer goede zet is.

Hout = degelijkheid

Met hout haal je degelijk materiaal in huis, of in dit geval in je tuin natuurlijk. Hout is robuust en heeft een stoere uitstraling. Waar een kunststof tuinstoel niet altijd even stevig is, zal een houten tuinstoel nooit omvallen, of zelfs maar wankelen. Houten tuinmeubilair koop je dus ook voor langere tijd. En zeg nou zelf: een houten bank staat toch ook prachtig in jouw tuin? Zie je jezelf al zitten tijdens al die mooie avonden?

Makkelijk te reinigen tuinmeubilair

Je houdt ervan om lekker buiten te zitten, maar schoonmaken is niet je grootste hobby. Toch zal je je tuinmeubilair ook af en toe schoon moeten maken. Soms valt er immers vieze neerslag (denk aan woestijnzand) en vogels gebruiken ook jouw tuinmeubelen als openbaar toilet. Door het regelmatig schoonmaken verleng je ook nog eens de levensduur van je houten tuinstoelen, tafel of houten tuinbank. En het goede nieuws is dat je houten tuinmeubelen eenvoudig schoonmaakt met een doekje. Hoe simpel kan het buitenleven zijn?

houten bank

Passende uitstraling

Nog een voordeel van hout: er zijn diverse houtsoorten, in diverse prijsklassen. Met hardhout kies je bijvoorbeeld voor nog meer degelijkheid, en duurzaamheid. Je zal verbaasd zijn hoe lang het duurt tot jouw houten tuinmeubelen eindelijk aan vervanging toe zijn. Hout past ook in werkelijk elke tuin, en is prima te combineren met ander tuinmeubilair. En mocht je van een kleurtje houden: behalve lakken, kan je je houten bank natuurlijk ook altijd in jouw favoriete kleur verven. Tot slot: mocht de prijs voor jouw favoriete houten tuinmeubels je wat tegenvallen: houd er rekening mee dat ze veel langer meegaan.