Lakverf voor buiten

Er zijn verschillende soorten lakverven. Voor binnen gebruiken we vaak lakverf op waterbasis, maar dit is voor buiten niet de ideale lakverf. Een goede laklaag buiten is erg belangrijk voor de uitstraling van de woning. Wanneer je hout gaat rotten of verkleuren is dit enorm lelijk aan de uitstraling van de woning. Je wilt niet jaarlijks opnieuw alles te hoeven lakken en daarom is het belangrijk dat je het goed doet wanneer je het doet. Misschien wel het belangrijkste aspect is om lakverf te kiezen van goede kwaliteit, zoals de Sigma s2u Allure Gloss of de Sigma s2u Satin. Dit zijn beide enorm goede lakverven voor buiten, maar wat maakt deze verven dan zo goed?

Kwaliteit van de lakverf

Wanneer je een goede lakverf neemt, zal deze jarenlang mooi blijven, mits het natuurlijk op de juiste manier is aangebracht. Wanneer je de soort lakverf gaat kiezen, moet je natuurlijk op een aantal punten letten.

Om te beginnen moet je goed weten welke glansgraad je wilt. Er zijn verschillende soorten glansgraden met allemaal een andere uitstraling. Zo heb je de matte, zijdeglans en de hoogglans verven. Kijk welke glansgraad je wilt en wanneer je een lakverf koopt is het altijd belangrijk om goed te controleren op deze lakverf aan jouw wensen voldoet.

Hiernaast moet je kijken naar de levensduur van de lakverf. Je wilt natuurlijk niet goedkope lakverf die maar een jaartje mee gaat. Je kan beter iets meer betalen voor verf waarvan de levensduur langer is.

Ten slotte is de dekkingskracht ook erg belangrijk. Hoeveel lagen heb je nodig om de laklaag mooi te hebben? Hoe minder laklagen je nodig hebt, hoe beter de verf zal zijn!