Nieuwe aanbouw, wat zijn de kosten?

Komt de nieuwe aanbouw eraan? Dan wil je waarschijnlijk wel weten wat de kosten voor de aanbouw zijn. De Aanbouw Expert kan je daarbij helpen, klik hier over een aanbouw.

Om de kosten van de aanbouw te berekenen kijk je eerst naar de omvang van de aanbouw, de grootte van de aanbouw zal in grote mate bepalen wat de kosten zijn. hoe groter de aanbouw, hoe meer materialen en arbeidsuren er nodig zijn. Dan kijk je naar de soort aanbouw, een dakkapel is minder duur dan als je een aanbouw aan je woning wil laten maken. Daarna kijk je naar of je prefab of casco wil kiezen. Een prefab aanbouw is een aanbouw waarbij je kiest uit bepaalde modellen en een casco is een aanbouw geheel op maat en naar je eigen wensen gemaakt. En ten slotte kijk je naar de materialen en afwerking, een aanbouw in de vorm van een houtskelet is goedkoper dan een gemetselde aanbouw.

Extra aanbouw kosten

Naast de hiervoor genoemde factoren zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de prijs en waar je dus rekening mee moet houden. Neem bijvoorbeeld licht en verwarming, je wil in de aanbouw wellicht een verwarming of kraan hebben dan moet je ook rekening houden met de kosten die daarbij komen. Glasprijzen, de prijzen van glas kunnen flink oplopen. De gemiddelde kosten van glas zijn voor dubbel glas €66 per vierkante meter en voor standaard glas €69 per vierkante meter.

Meer informatie over het berekenen van een aanbouw en de kosten kijk dan op de website https://www.deaanbouwexpert.nl/aanbouw-kosten/.