Om deze redenen volg je een heftruck cursus

Warehouse worker operating forklift machine.

Zit je eraan te denken om heftruckchauffeur te worden? Of wil je gewoon af en toe een heftruck kunnen besturen? Begin dan bij het behalen van je heftruck certificaat. Dit doe je met behulp van een heftruck cursus. Om deze redenen volg je een heftruck cursus.

Weet je dat het verplicht is?

Je bent wettelijk verplicht om aan te kunnen tonen dat je capabel bent om een heftruck te besturen. Capabel wil in dit geval vooral zeggen dat je kunt bewijzen dat je de heftruck veilig kunt besturen. Het behalen van je heftruckcertificaat is hiervoor de aangewezen manier. Vrijwel elke werkgever zal je verplichten om een heftruckcertificaat te hebben. Je kunt dit certificaat behalen door een heftruck cursus te volgen.

Je wordt er een betere chauffeur door

Een heftruck cursus volg je niet alleen omdat dit moet. Je doet dit ook omdat je gewoon de best mogelijke chauffeur wilt zijn, toch? Hier helpt een heftruck cursus absoluut mee. Je leert er onmisbare theorie en praktijk. Hierdoor leer je optimaal rijden en lasten vervoeren.

Het is een fijne wetenschap voor je omgeving

Veilig met een heftruck werken is niet alleen belangrijk voor jezelf en voor de goederen die je vervoert. Ook voor je collega’s is het een fijne wetenschap dat jij weet hoe je veilig een heftruck bestuurt. Een heftruck is een zwaar en krachtig bedrijfsvoertuig. Vaak wordt er ook in de omgeving van de heftruck druk gewerkt. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Hoewel ongelukken nooit 100% zijn uit te sluiten, kun je de kans hierop verkleinen door alleen te rijden wanneer je een heftruck cursus hebt gevolgd. Eigenlijk ben je dat naar je collega’s toe verplicht, toch?

Schrijf je in voor een heftruck cursus van ARBO centrum

Kortom: veilig rijden op een heftruck doe je alleen met een certificaat op zak. Een heftruck cursus volgen is dé manier om je certificaat te behalen. Bij ARBO centrum profiteer je van zeer ervaren docenten. Niet voor niets behalen onze cursisten een gemiddeld slagingspercentage van meer dan 95%. Dankzij vestigingen door heel het land, is er altijd een locatie bij jou in de buurt.