Steeds meer woningbezitters kiezen voor kunstgras

Aan het gebruik van kunstgras in de tuin zitten verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel van kunstgras is het feit dat dit materiaal relatief onderhoudsarm is. Zo hoeft het kunstgras niet gemaaid te worden en is het overbodig om de randen van het gazon af te steken. Ook niet onbelangrijk is het voordeel dat er bij kunstgras geen onkruid tussen je gras zal groeien. Iets wat zeker bij woningen tussen de landerijen niet ongebruikelijk is! Het onkruid wat in de weilanden groeit, zoals distels en paardenbloemen, zullen zich al snel uitbreiden naar tuinen rondom deze weilanden. Door voor kunstgras te kiezen in je tuin, voorkom je een dergelijke situatie. Zo blijft je gazon strak en netjes!

Toepassingen van kunstgras

Niet alleen voor een tuin is het gebruik van kunstgras het overwegen waard. Er zijn ook veel woningbezitters, die het kunstgras gebruiken voor het bedekken van een balkon of dakterras. Vaak biedt deze ondergrond geen fijne speelplek voor je kinderen, waardoor een zachtere ondergrond fijn is. Kunstgras kan je deze zachte ondergrond bieden. Let hierbij goed op de kwaliteit van het kunstgras. Vaak wordt afgeraden om voor goedkoop kunstgras te kiezen. Goedkoop kunstgras heeft onder meer als nadeel dat het gras minder zacht is. Dit vergroot de kans op schaafwonden bij je kinderen.

Ook voor het gebruik van een zwembad in de tuin kan kunstgras een welkome toevoeging aan je tuininrichting vormen. Het kunstgras maakt dat je zwembad de hele zomer in de tuin kan blijven staan, zonder bang te hoeven zijn dat je gazon beschadigd raakt.