Waar kan een waterontharder geplaatst worden?

Waar kan een waterontharder geplaatst worden?

Waterontharder eenvoudig te plaatsen in huis

Heb je hard water in je woning? Dat kan gebeuren, want het is in elke regio in Nederland verschillend of er hard of zacht water geleverd wordt door het waterbedrijf. De ene regio heeft nu eenmaal meer kalk in het water dan de andere. Als je veel kalkaanslag bemerkt bevat het water meer kalk dan in de andere. Heb je veel last van kalkaanslag? Dan kun je een waterontharder installeren om hard water te filteren tot heerlijk zacht water. Waar kan een waterontharder geplaatst worden? Dat vertellen we je hieronder.

Kalk in je water

Kalk zit altijd in meer of mindere mate in ons water. Te veel kalk in het water kan zorgen voor verstopte waterleidingen en schade aan je sanitair en je huishoudelijke apparatuur. Je waterkoker verwarmt dan bijvoorbeeld zowel de kalk als het water. Dit kost extra energie. En veel kalk in je vaatwasser, zorgt voor een doffe uitstraling van je serviesgoed. Om dat probleem te ondervangen, is een waterontharder de oplossing. De vraag is alleen: waar plaats je dus je waterontharder?

Waterontharder plaatsen in de meterkast

De oplossing is eenvoudig: het installeren van een waterontharder in je meterkast voorkomt dat je last houdt van kalk in je water. Hoe werkt een waterontharder in de meterkast? Een waterontharder kun je in je woning laten plaatsen ‘na’ of ‘achter’ de watermeter. En dat is dus bijna altijd in de meterkast. In enkele gevallen is het in de bijkeuken, garage, trapkast of zelfs waterput. Nadat de waterontharder in je meterkast is geïnstalleerd, filtert deze de kalk uit je water. Zo raakt je waterleiding niet meer verstopt en blijven je sanitair en vaat verschoond van kalkaanslag.

Waterontharder in meterkast laten plaatsen

Als je contact opneemt met een goede leverancier van waterontharders, plaatst deze een meterkast model waterontharder voor je. Dat wordt meestal al gedaan binnen 3 weken na je aanvraag. Meer blogs lezen over wonen? Je leest ze hier.