Waarom kiezen voor meerdere cilinders?

4 gelijksluitende cilindersloten

Wil je een slot voor meerdere deuren in jouw woning aanschaffen? Dan kan je het beste kiezen voor 4 gelijksluitende cilindersloten. Wij gaan jou hier alles over vertellen.

Gelijksluitende cilinders

Het aanschaffen van meerdere cilinders van één merk zorgt ervoor dat gelijksluiting mogelijk is. Door te kiezen voor 4 gelijksluitende cilindersloten heb je dus geen last meer van een zware sleutelbos en kan je 4 deuren met één en dezelfde sleutel bedienen. Zo zit je niet uren naar de juiste sleutel te zoeken. Daarnaast is de kans om een sleutel te verliezen kleiner. Stel je verliest ze toch, dan hoef je niet enorm veel sleutels bij te laten maken. Je kan ook kiezen om dezelfde cilinder in de deur van jouw bedrijfspand, kajuit van jouw boot en woning te plaatsen. Zo vergeet je nooit om de juiste sleutel mee te nemen. 

Verder bieden de 4 gelijksluitende cilindersloten een zware beveiliging van jouw deur. Zeker met een SKG3 gekeurd slot. Zo zijn deze cilinders zelfs beveiligd tegen kerntrekken, wat een veel voorkomende inbraakmethode is. Bovendien zijn de SKG** gekeurde cilinders ook goed, alleen bieden zij niet altijd bescherming tegen kerntrekken. Daarnaast zijn gelijksluitende cilinders gemakkelijk te plaatsen, dit kan je zelf als je een beetje handig bent en de handleiding goed volgt. Bovendien zal je gemak met gelijksluitende cilinders ervaren, zeker met de knopcilinder. Hierbij hoef je jouw deur van binnenuit geen eens meer met een sleutel te bedienen en vergrendeld jouw deur automatisch als hij dicht valt.

Voor welke deuren?

Gelijksluitende cilindersloten zijn voor wel eigenlijk alle deuren geschikt. Zo zal je de lengte van jouw oude cilinder moeten opmeten. Meet vanaf het boutgat naar links en rechts en je hebt twee maten (in mm). Vervolgens kan je de juiste cilinders bestellen en hoef je het gat in jouw deur niet aan te passen. Je schuift het cilinderslot er zo in, ideaal dus. Om die reden kan je ook eenvoudig zelf het slot plaatsen, waarmee je veel extra kosten bespaart. Verder is er nog een halve cilinder met aan één kant een sleutelgat en de andere kant niets. Deze is ideaal als bijzetslot om jouw deur extra te beveiligen, voor kastdeuren (meterkast), kluisdeuren of voor opbergruimtes. 

Ook de knopcilinder is voor elke deur geschikt. Wel moet je hierbij opletten of je een deur met glas of een brievenbus hebt, want dan kan je beter kiezen voor een cilinder met anti-manipulatieknop. Zo blijft jouw woning toch goed beveiligd. Daarnaast zijn cilindersloten niet alleen geschikt voor buitendeuren, maar ook voor binnendeuren. Ideaal voor als je ruimtes hebt die extra beveiligd moeten worden, omdat niet zomaar iedereen daar naar binnen mag komen. Bovendien kunnen ze ook op hekwerken en schuurdeuren geplaatst worden. Al met al kan je dus voor wel elke deur een geschikt cilinderslot vinden dat gelijksluitend is.

Cilinders met certificaat

Wil je 4 gelijksluitende cilindersloten aanschaffen, dan raden wij aan om te kiezen voor cilinders met certificaat. Deze bieden als voordeel dat de sleutels en cilinders alleen bij een geautoriseerde dealer bijgemaakt kunnen worden op vertoon van het veiligheidscertificaat. Zo weet je zeker dat als je jouw sleutels uitleent, deze niet bijgemaakt kunnen worden. Ideaal voor als je een dagje weggaat of op vakantie gaat en jouw sleutels uitleent aan de buren, schoonmaker, tuinman of vriend die even op jouw huis past. Zo hoef je je daar geen zorgen om te maken en kan je met een gerust hart en veilig gevoel er even tussenuit. Zo geniet je echt optimaal van jouw dag of vakantie.

Let wel bij de aanschaf op dat er een certificaat bij zit, want niet bij elk cilinderslot zit dit. 4 gelijksluitende cilindersloten bieden verder als voordeel dat je jouw voor- en achterdeur, kastdeur of schuurdeur en eventueel slot van de poort/hek met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Kies wel voor 4 cilinders van één merk. De functie maakt niet uit, je kan knopcilinders, halve cilinders en dubbele cilinders combineren. Elk merk biedt daarnaast weer andere voordelen, zo is elk merk cilinder wel kwalitatief en heeft het een hoge beveiliging. Wij raden de volgende cilinders aan: de M&C Condor, M&C Matrix en Iseo F6 Extra S, allemaal met SKG*** keurmerk. Schaf dus nu de beste 4 gelijksluitende cilindersloten aan.